Renovering av et 70-talls rekkehus fra Moelven

22.11.2021


Denne boligen har jeg valgt å trekke frem, fordi den er et godt eksempel på hvordan man med relativt små grep/endringer/justeringer kan forvandle hverdagslivet ganske radikalt og med det heve livskvaliteten for alle som bor og kommer hit.Her bor det en familie på 4 - i et hus som burde oppleves som romslig, sett i forhold til husets tilgjengelige kvadratmetere, men som ikke fungerer til sine formål, eller sosialt.

Kjøkkenet er trangt med liten plass til gjester, TV-kroken er trang, og nesten umulig å bevege seg rundt på, og spise/peisstuen er altfor stor og lite intim/koselig.

Inngangspartiet er for lite, med lite plass til oppbevaring av yttertøy ol. - mens gjennomgangsarealet er mer enn generøst.

Og ikke nok med det, det meste av den nydelige utsikten mot Mjøsa og hagen er også blokkert av 2 soverom.


Løsningen ble å flytte de to soverommene ned i kjelleren og flytte kjøkkenet hit, med direkte tilgang til terassen og hagen.

Dette frigjør plass til en større sosial TV-krok, der endeveggen mot inngangspartiet forlenges inn i gjennomgangsarealet med en utvidet garderobe.

Vi lager også en større åpning for trappen og skifter retningen på den, den eksisterende veggen erstattes med rekkverk rundt hele åpningen.

Du kan nå se hagen og utsikten med det samme du kommer inn døren, hjem fra jobb en nydelig sommerdag. Og forhåpentligvis vil det friste til mer uteliv med store skyvedører som utvider kjøkkenet ut på terassen.